Пътни строители: Искаме парите си от държавата, не вярваме на розови обещания

Националният им протест блокира улици и пътища в цялата страна

13.04.2022 | 15:33 Редактор: Жаклина Иванова

Национален протест на пътните строители блокира улици и пътища в цялата страна. Те искат да получат пари за изработени вече дейности.

Валентина работи като лаборант в пътностроителна фирма. Пряко е засегната от прекратените договори и липсата на държавно финансиране.

"Навсякъде се усеща кризата - няма средства, няма пари за заплати, положението е отчайващо. Имам две деца и се чудя дали ще мога да ги отгледам", сподели тя.

Протестът започна пред Народното събрание и премина в шествие към Министерството на финансите, където пътните строители хвърляха жълти стотинки.

"Затова събираме жълти стотинки - да може да ги засеем, да поникне нещо и финансовият министър да жъне бюджета, с който да се разплати за извършения труд на всички тези хора", каза членът на контролния съвет на ББК "Пътища" инж. Георги Златев.

Протестиращите се отправиха към Министерския съвет, въпреки вчерашните обещания на премиера, че ще получат половината от парите си.

"Протестите ни няма да спрат до поредните розови обещание. Докато не видим постъпления по нашите банкови сметки, всичко е само розови обещания", подчерта инж. Златев.

На протеста дойде и бившият шеф на държавната компания "Автомагистрали" Десислава Христова, по чието време бяха подписани споразуменията за прекратяване на договорите заради открити нарушения.

"Министър Караджов трябваше незабавно от първия ден да си свърши работата. Не мисля, че НС трябва да върши работата на изпълнителната власт...Разиграва се един цирк, който е за сметка на всички граждани", каза тя.

По обяд към протестиращите пътни строители се присъединиха и превозвачи с тежкотоварни камиони.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК